top of page

Fysio Fox on kokonaisvaltaiseen ihmisen hoitamiseen erikoistunut

yritys. Fysioterapia, hieronta, osteopatia,

vyöhyketerapia, kuumakivihieronta,

cryoterapia.

GENLIFE GEENITESTIT JA GENHEALTH RAVINTOLISÄT MYÖS MEILTÄ

GenLife logo valk tausta (1).gif
Näyttökuva (1262).png

TUTUSTU CRYO-TERAPIAAN!

patient6-WEB.jpg
FYSIOTERAPIA
cryo21-rintalihakset.png

PALVELUT

Hoidamme laaja-alaisesti ammattitaidolla, joustavasti ja paneutuen, kaikki konstit huomioiden

Fysioterapia

Fysioterapeutit ovat tuki- ja liikuntaelimistön toiminnan asiantuntijoita. Fysioterapian tavoitteena on liikkumis- ja toimintakyvyn ylläpitäminen ja parantuminen. Fysioterapian perustana on asiakkaan kuuntelu ja haastattelu, huolellinen tutkiminen sekä kliininen päättely. Fysioterapian keinoina voidaan käyttää manuaalisia käsittelyjä, terapeuttista harjoittelua, neuvontaa ja ohjausta. Usein myös hengitykseen keskittyminen ja rentoutumisen opettelu on tärkeää. Fysioterapiaan voit tulla lääkärin lähetteellä tai ilman.

Erityisosaamisalueemme

  • Tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia

  • Työfysioterapia

  • Urheilufysioterapia

  • Synnytyksen jälkeinen fysioterapia, äitiysfysioterapia

Urheiluhieronta

patient7-WEB.jpg
Osteopatia

Osteopatiassa käytetään hyödyksi “palpaatiota”, eli hyvin tarkkaa käsillä tunnustelun taitoa. Hoitotekniikka tuntuu hyvin miellyttävältä ja siinä käsitellään pääasiassa niveliä, lihaksia ja sidekudoksia. Osteopaatikko tuntee täysin kehon rakenteen ja toiminnot. Mihin sopii? – Soveltuu erinomaisesti tuki- ja liikuntaelimistön kipuihin, liikerajoituksiin, ruoansulatus- tai hengitysongelmiin.

patient2-WEB.jpg
Lihaskalvokäsittely

Kudokset uusiutuvat, kun niiden hapen saanti lisääntyy lihaskalvoja eli faskioita, pehmytkudoskiinnikkeitä ja arpikudosta käsittelemällä.

lihaskalvon-avaus.jpg
Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapia on Kiinasta, Egyptistä, Arabiniemimaalta ja Etelä-Amerikan intiaanien keskuudesta tullut luonnonmukainen hoitomuoto, jolla pyritään tasapainottamaan kehon omia voimavaroja.

vyöhyke-WEB.jpg

Kehossa olevia heijasteita stimuloidaan sormin painelemalla tai käyttämällä vyöhyketerapiapuikkoja. Vyöhyketerapiaheijasteita on jalkaterissä, säärissä, käsissä, käsivarsissa, korvissa, kasvoissa, vatsalla ja selässä. Heijasteita käsittelemällä kehoa aktivoidaan tai rauhoitetaan pyrkimällä palauttamaan kehon tasapaino, jolloin autetaan elimistöä parantamaan itse itsensä.

Vyöhyketerapiaa voi antaa kaikenikäisille. Vyöhyketerapialla voidaan hoitaa esimerkiksi erilaisia kiputiloja, stressiä, verenpainetta, allergiaa, hormonihäiriöitä, unettomuutta tai ruuansulatuskanavan ongelmia jne.

Vyöhyketerapian jälkeen saattaa ilmetä erilaisia tuntemuksia, esimerkiksi hikoilua, päänsärkyä, virtsaamistarvetta, väsymystä, virkistymistä tai tunneherkkyyttä. Nämä esimerkkeinä mainitut tuntemukset ovat kuitenkin vaarattomia ja merkkejä elimistön toiminnan aktivoitumisesta ja reagoinnista terapiaan. Kaikille ihmisille ei välttämättä em oireita tule. Vyöhyketerapian jälkeen tulisi levätä ja juoda paljon vettä.

Kuumakivihieronta

Kuumakivihieronta, joka on peräisin mm. Intiasta, Tiibetistä ja Havajilta, on jo tuhansia vuosia vanha hoitomuoto.

kuumakivihieronta-WEB.jpg

Kuumakivihieronta parantaa ääreisverenkiertoa, lämmittää, avaa lihaskireyksiä helpottaen lihasperäisiä kipuja sekä laukaisee stressitiloja. Kuumakivihierontaa suositellaan myös unettomuudesta kärsiville. Kuumakivihieronta on tehokas ja lempeä hoito myös silloin, kun hoidettava ei kestä voimakasta lihasten mobilisointia.

Kuumakivihieronnassa käytetään luonnon hiomia basalttikiviä, jotka käsitellään aromaattisella öljyllä, samoin kuin hierottava kehon osa. Näin saadaan kivet liikkumaan helpommin ja luovuttamaan lämpöä tasaisesti.

Kuumakivihierontaa ei suositella raskaana oleville, voimakkaista sydänoireista kärsiville, eikä flunssan tai kuumeen aikana. Hoitoa ei myöskään suositella, mikäli hoidettavalla on ihosairauksia, jotka pahenevat kosteasta lämmöstä tai akuutti tulehdustila.

Ennen kuumakivihierontaan tuloa sekä hoidon jälkeen suositellaan runsasta veden juontia, koska kuumakivihieronta kiihdyttää aineenvaihduntaa ja poistaa voimakkaasti kuona-aineita. Runsas veden juonti auttaa kuona-aineita poistumaan kehosta tehostaen hoidon vaikutusta.

Lantionpohjan toimintahäiriöt

Lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapialla on mahdollista hoitaa mm. virtsankarkailua, tiheävirtsaisuutta, lantionpohjan lihasten ylijännitystä, sekä lantionpohjan kiputiloja. Hoitoon kannattaa hakeutua varhaisessa vaiheessa, mikä mahdollistaa hoidon paremman tuloksellisuuden. Alkututkimuksessa käytetään EMG -laitetta, jonka pohjalta mm. tehdään hoitosuunnitelma. Lantionpohjan fysioterapiassa käytetään apuna biopalautetta sekä lantionpohjan lihasten harjoitteita.

Cryo-terapia
cryo21-2-WEB.jpg

Mitä cryo-terapia on?

Cryo-terapia on aivan uusi kumouksellinen menetelmä ei-toivotun rasvan ja selluliittien poistamiseen tehokkaasti ja kannattavasti!

Kylmäkäsittely

Kylmäkäsittely (Cryo-terapia) on FDA:n hyväksymää, täysin turvallista ja vaaratonta – ilman minkäänlaisia sivuvaikutuksia. Käsittely tuntuu miellyttävältä kylmähieronnalta.

4-6 käsittelyn jälkeen on mahdollista että asiakkaan vatsan ympärysmitta on vähentynyt jopa 12 cm.

Lue lisää

Kylmä toimii fysioterapian apuna


Cryo21 terapia vähentää maitohapon kerääntymisen aiheuttamaa kipua lihaksissa ja poistaa
samalla näin ollen lihasjännityksiä. Se poistaa vammoista johtuvien vaurioiden oireita ja vähentää
tulehduksia lihaksissa ja jänteissä.

Ongelmia joita voidaan hoitaa ovat mm. 
• lihasten rentoutus
• Lymfa- ja verenkierron tuki
• lihas- ja nivel -vaivojen helpottaminen
• turvotus
• lihaskouristukset

Kuntosaliohjaus

Ennaltaehkäisevä kehonhuolto

Ennaltaehkäisevään kehonhuoltoon kuuluvat oikea määrä ravintoa, lepoa, kuntoilua ja terveysliikuntaa. Ei liikaa työtä, ei liikaa stressiä. Tavoitteena on ennaltaehkäistä isommat ongelmat motivoinnin, manuaalisten käsittelyjen ja ohjauksen avulla.

Huippukunnossa eläkkeelle!

Motto: Elämme niin kuin opetamme

Säännölliset manuaaliset käsittelyt ja hoidot myös omalle henkilökunnallemme ovat erittäin tärkeitä, jotta tiedämme itse, miltä käsittelyt tuntuvat.

Henkilökunnalla omat treenit (ja omat urheiluvammat ;)) sekä mahdollisimman oikea suhde ravintoa ja lepoa.

OSTEOPATIA
VYÖHYKETERAPIA
KUUMAKIVIHIERONTA
HIERONTA
CRYO-TERAPIA
bottom of page